Lauantai-illan suunnitelmat muuttuivat hieman alkuperäisestä kun ystävämme eivät päässeetkään tulemaan. R ja M jos olette kuulolla, niin toivottavasti näemme mahdollisimman pian!

Jääkaapissa odottivat iltaa varten varatut ruokatarvikkeet ja skumppa, joten päätimme kuitenkin laittaa pöydän koreaksi ja syödä hyvin.

DSC_0875

Sara La Fountainin kirjassa Passion for Food on helppo, nopea ja maukas chorizo-vodkapastaresepti.

Chorizo-vodkapasta – 2-4 annosta

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä raastettuna

3/4 dl vodkaa

2 rkl tomaattipyreetä

3,5 dl kermaa

250 g pastaa, keitettynä al dente

70 g chorizomakkaraa, suikaloituna

1 rkl kapriksia

3 rkl mustia oliiveja

1 rasia kirsikkatomaatteja

suolaa

pippuria

sokeria

2 rkl basilikaa, silputtuna

parmesania

Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja lisää raastettu valkosipuli. Lisää vodka, tomaattipyree ja kerma. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia niin, että alkoholi haihtuu. Lisää keitetty pasta, chorizomakkara, kaprikset ja mustat oliivit. Lisää lopuksi vielä kirsikkatomaatit ja anna niiden pehmetä hieman, noin 1-2 minuuttia. Mausta. Koristele annos basilikalla ja parmesanilla.

DSC_0925

Herra Snellman oli valmistanut meille ystävällisesti suomalaista chorizo-makkaraa. Oli maukasta, vaikka ei aivan vetänyt vertoja tulisuudellaan espanjalaisille serkuilleen. Kannattaa kuitenkin kokeilla!

DSC_0937

DSC_0930

Käväisin valtion alkoholimyymälässä hakemassa pastaan tarvikkeita ja samalla kysäisin myyjältä, onko heillä myynnissä suomalaisia tuotteita. Meidän kauppakassiin päätyi kuvan suomalainen skumppa.

DSC_1033

DSC_1053

DSC_1068

Kun mahaan taas mahtui, niin jälkkäriksi nautiskelimme helppoa kokkailua jatkaaksemme leipäjuustoa ja lakkahilloa. Toimii aina. Lämmitin juuston uunissa ja hilloa päälle. Voila!

DSC_1188

Kaupassa käyminen vie nykyään hieman enemmän aikaa kun tarkastelee tuotteiden alkuperää ja etsii suomalaisen vaihtoehdon. Uskon, että ostosten tekeminen kuitenkin nopeutuu hiljalleen ja sitä rupeaa tekemään ostokset tottumuksesta ostaa suomalaista. On sanottu, että uuden tottumuksen opetteleminen vie 28 päivää jonka jälkeen siitä tulee tapa. Tämän vuoden jälkeen me emme varmasti enää osaa edes ostaa muuta kuin suomalaista.

Osaako kukaan muuten sanoa tehdäänkö Suomessa hammasharjoja ja partahöyliä? Mietin tässä itsekin mieheni lisäksi, että pitääkö siirtyä kokonaan sokerointiin!