IMG_9921

Viikonloput ovat yleensä aikaa jolloin ehtii ja jaksaa kokkailla vähän parempaa ruokaa. Vaikka kevät tekee jo tuloaan, kokkailimme eilen talvista ruokaa. Kukkakaalikeittoa ja blinejä.

IMG_9931

Helppo kukkakaalikeitto

1500 g kukkakaalia

1 litra Valion luomutäysmaitoa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

3 dl Valion 10 %:sta kermaa

2 kasvisliemikuutiota

voita

IMG_9918

IMG_9916

Kuulotin kattilassa pilkotun sipulin ja valkosipulinkynnet. Kaadoin sipulien päälle litran maitoa ja kasvisliemet sekä huuhdotut ja pilkotut kukkakaalit. Kun kukkaakaalit pehmentyivät, lisäsin kerman ja annoin vielä kiehahtaa. Viimeistelin sauvasekoittimella sosekeitoksi ja päälle vielä paahdettua pekonia ja ruohosipulia. Oli kyllä hyvää!

IMG_9935

Kun maha vähän laski, jatkoimme iltaa vielä blineillä herkutellen. Päälle smetanaa, sipulia ja kylmäsavustettua lohta.

IMG_0172

IMG_0175

IMG_0185

IMG_0065

Nyt ulos auringosta nauttimaan!